Könyvkritika: Penelope Ward – Stepbrother Dearest: Legdrágább mostohabátyám

Pont az ilyen történetek miatt szeretem a New Adult regényeket. Néha egyszerűen csak jól esik könnyed, laza sztorit olvasni. És ami a legjobb: akadt nem egy lelki dilemma, ami lehetséget adott a karakterfejlődésre, és a történet még érdekesebbé tételére. A Legdrágább mostohabátyám tökéletesen hozta, amit elvártam tőle: vicces volt, szerethető és szórakoztató, méghozzá imádnivaló főhősökkel.



* Kíváncsi lettél? Klikk ide, és rendeld meg kedvezményesen a könyvet! *


A történet hősnője Greta, a jól tanuló jó kislány, akinek az otthonába beköltözik a mostohaapja fia. A tizenhét éves Elec tetovált, ajakpiercinges, igazi rosszfiú, akibe Greta naná, hogy első látásra beleszeret. Idővel Elec is felfigyel a lányra, de rengeteg titok lappang a múltban, amik megnehezíthetik, hogy összejöjjenek.


A könyvet igazából két részre lehet bontani. Az első felében a szereplők még tinik, egymásba szeretnek, utána van egy törés, ugrunk öt évet az időben, és már felnőttként láthatóak. Maga az ugrás elég hirtelen volt, és sajnos nem is éreztem annyira kidolgozottnak, de az ötletért mindenképpen rajongok.  A sorozatokban is szeretem az ilyet, mert jó látni, hogy a tiniként megismert szereplők hogy boldogulnak a felnőtt lét nehézségeivel. (Ha már tiniként annyit szenvedtek ugye).


Ha válaszani kéne, mégis azt mondanám, hogy a tini rész tetszett jobban. Nagyon szórakoztató volt a folyamat, amíg Elec és Greta küzdtek az érzéseikkel, csatároztak, jöttek a szópárbajok és minden, amit egy New Adult regénynél el lehet képzelni. Imádtam ezeket a jeleneteket, nem egyszer sikerült mosolyt csalniuk az arcomra. Persze a regény második felében is voltak ilyen édes pillanatok, Elecből is ki tudott törni az állat, de tiniként azért nagyobb seggfej volt - ami brutál jól állt neki.



Elec amúgy simán bekerülhet bárki álompasi listájára, mert tényleg isteni a srác. Kívülről vad és megfékezhetetlen, a szája hatalmas, de igazából egy szelíd, jóravaló fiú. A titkai pedig, hű! Na itt aztán több meglepetés is volt, az egyik a hobbija, az nagyon jól lett kivitelezve, a másik pedig az apjával való rossz kapcsolata. Mindkét szálat gyönyörűen tálalta az írónő, és külön tetszett, ahogy Greta reagált rájuk. Apropó, Greta! Hát ezt a csajt csak imádni lehetett, olyan jó volt egy ennyire szerethető NA hősnő szemén át látni a történetet.


A történet kapcsán még egy dolgot sajnáltam, bár ez nem tudom mennyire hiba. Nagyon a főszereplőkre koncentráltunk, így a mellékszereplők kábé megszűntek létezni. Itt tényleg mindenki azért volt, hogy mozgassa a főszereplőket, még Greta legjobb barátnője is. Szerintem jó, ha vannak komolyabb mellékszereplők, mert az ő sztorijuk is jobbá teheti a könyvet. Persze, így sem volt rossz, de érdekelt volna a legjobb barátnő sorsa, vagy az is, hogy mihez kezd magával Greta és Elec anyja.


[su_quote cite="Penelope Ward – Legdrágább mostohabátyám"]"Én akarok lenni az első, aki mindent megmutat neked, és akire mindig emlékezni fogsz. (...) És úgy döntöttem, hogy inkább legyen meg nekünk ez az éjszaka, minthogy semmi se."[/su_quote]




Értékelés: 9/10

A Legdrágább mostohabátyám pont azt az élményt adja, amit az ember elvár a borító láttán. Szexi, pimasz, nagyon szórakoztató és még a történet is érdekes. Érzelmileg megmozgatja az embert, lehet drukkolni a főhősöknek, akik ráadásul még szerethetőek is. Nekem bejött a könyv, annak pedig külön örülök, hogy nincs folytatása. Nagyon szépen le volt ez így zárva.


Hogy tetszik a borító? Egyszerűen tökéletes! Imádom! Ami pedig külön pozitív: a tetkók ugyanúgy jelennek meg a regényben, ahogy a borítómodell testén. Plusz az ajakpiercing is jelentőséget kap.


Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a New Adult romantikus könyveket, akkor erre szerintem feltétlenül érdemes lecsapni. Tökéletes szórakozást ígér.



* Kíváncsi lettél? Klikk ide, és rendeld meg kedvezményesen a könyvet! *

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.