Ebben a sorrendben olvasd a Luxen sorozatot!

Itthon is nagy népszerűségnek örvend Jennifer L. Armentrout Luxen sorozata, amit teljes mértékig megértek, hiszen én is oda és vissza vagyok a könyvekért. Éppen ezért javaslom is, hogy bátran kezdjetek neki a sorozatnak, ha szeretitek a romantikus Young Adult köteteket, amiben akad egy kis természetfeletti - itt éppen "ufók".


luxen


Többen kérdeztétek tőlem, hogy milyen sorrendben kéne olvasni a köteteket, hiszen van egy előzménykötet, egy spin-off regény és Daemon nézőpontú tükörregény is. A teljes Luxen sorozat 10 kötetből áll, amiből 5 kötet kvázi kiegészítő. Tehát, aki netán nem ismeri a sorozatot, hogy álljon neki?


Részemről a hazai megjelenési sorrendet javaslom, tehát az első 5 nagyregényt, és utána a kiegészítőket, igaz, egy kis csavarral. Készítettem is egy összeállítást, szerintem így érdemes nekikezdeni a sorozatnak:


01. Obszidián (Luxen 1.)
02. Ónix (Luxen 2.)
03. Opál (Luxen 3.)
04. Origin - Eredet (Luxen 4.)
05. Obsession - Függőség (spin-off kötet)
06. Opposition - Ellenállás (Luxen 5.)
07. Shadows - Árnyak (Luxen 0.5.)
08. Oblivion - Feledés 1. (Az Obszidián tükörregénye - Luxen 1.5)
09. Oblivion - Feledés 2. (Az Ónix tükörregénye - Luxen 2.5)
10. Oblivion - Feledés 3. (Az Opál tükörregénye - Luxen 3.5)


Az Opál tükörregénye (Oblivion 3.) a Könyvfesztiválra, vagy a Könyvhétre jelenik majd meg magyarul :)


obsession-fuggoseg


Amit külön meg kell említenem, az Obsession - Függőség, ami a Luxen sorozat spin-off kötete. Ugyanúgy a Luxenek világában játszódik, de a középpontban a luxenek fő ellenségei, az arumok állnak, pontosabban egy arum, aki belezúg egy emberbe, és úgy dönt, mindenáron megvédi. Serena és Hunter karaktere egy villanásnyi időre feltűnnek az Originben (Luxen 4.), tehát mindenképpen azt javaslom, hogy azután olvassátok el, de hogy mikor, azt totál rátok bízom. (Mindenesetre szerintem érdemesebb pont a 4. kötet után).


Bízom benne, hogy tudtam valamennyire segíteni. Ha bármilyen kérdésetek lenne, tegyétek fel bátran, és a legjobb tudásom szerint igyekszem válaszolni.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.